St Anthony’s Jazz Club vzw

Peper en Zout

Geschiedenis

St Anthony's Jazz Club vzw 

opgericht door een groepje van vier personen in mei 1987 om de jazzmuziek in het Vilvoordse wat op te krikken, door het organiseren van jazz - avonden. Een eerste jazz happening met de Gruncho Granola Big Band o.l.v. Paul Bourdhiaudy en solisten hemzelf, Theo Mertens en Eddy House, werd een groot succes. 

Nadien volgden er nog enkele avonden met Willy Aalvoet, Willy Vandewalle, Freddy Sunder, Gillís Quartet, Deep Creeck Jazznuits, Dixiefriends als Belgische artiesten en Deborah Brown, Sonny Constanso, Turk Maro en Richard Ross als Amerikaanse artiesten telkens met het New Look Trio van Roger Van Haverbeke. Deze jazz-avonden inrichten kostte veel geld en de belangstelling, na dat ene succes, bleef gering hier in het Vilvoordse. En om wat geld in het laatje te brengen zijn deze vier personen, Wim, Willy, Frans en Ludo, samen beginnen te musiceren en zo is Peper en Zout ontstaan.

Peper en Zout

is een vreemd muzikaal allegaartje van speelgrage nachtuilen, een beetje ongewoon, maar zeker gestoord, doch tot dusver ongevaarlijk. Deze enthousiaste muzikanten brengen muziek op smaak in een New Orleans Style op eigen wijze. Zij spelen overal waar er plezier is, op braderijen, kermissen, feesten, kroegentochten, jazz-avonden ..... in binnen- en buitenland.

Bij Peper en Zout spelen de muzikanten geheel gratis en voor de Fun. Met het bekomen honorarium worden alle onkosten vergoed, zoals herstellingen instrumenten, aankopen materiaal en muziekstukken, verteer tijdens repetities, team buildings, KM-vergoedingen, ......

1989